Milyen kozmetikai kezelések léteznek a ráncok ellen?

1402
HOZZÁSZÓLÁS:

Mélytisztító kúrát lehet alkalmazni enzimtartalmú paszták és gyógynövénykeverékek segítségével a ráncok, hegek, pigmentfoltok és az akne ellen. A hatás sokkal erősebb, mint egy normál bőrradír esetében, mert a bőr kipirul, és úgy hámlik, mint mikor a strandon jó közepesen leégünk.

Ez az erős inger serkenti az új sejtek képződését, és ezzel a simább arcbőr kialakulását. A kozmetikai szalonban alkalmazott mélytisztító kúra hasonlít a vegyi bőrradírra, amelyet hasonló bőrproblémák esetében a bőrgyógyászok alkalmaznak, azaz egyáltalán nem ártalmatlan. Ezért aztán teljesen biztosnak kell lennünk abban, hogy a kozmetikusnak elegendő tapasztalata van a módszer alkalmazásában.

A bőr kivasalására szolgál a biolifting; amíg a vérkeringést erősen serkentő gyógynövénygél hat, a kozmetikus elektromos masszírozógéppel „tornáztatja” az arcizmokat. Egy ilyen „lifting” spontán hatása egészen meghökkentő lehet. Hosszú távon azonban sem nagyobb feszességét, sem a ráncok kisimulását nem lehet ettől remélni.

Milyen kozmetikai eljárásokat lehet még alkalmazni?

Igen sok szalonban kedvelt, de a hatását illetően vitatott módszer a softlézer. A legtöbb bőrgyógyász tagadja, hogy ennek a drága kezelési módnak bármiféle hatása is volna. Az ezt alkalmazó kozmetikusok azonban jó eredményekről számolnak be. A softlézer, csakúgy, mint a műszaki vagy az orvosi lézer fénynyalábbal működik, csakhogy egy másik hullámhosszon és sokkal kisebb energiával. A nyalábba fogott, ám „puha” vörös fénysugár impulzusainak hatására az arcbőr szerintük kicsattanóbbá, feszesebbé válik.

lontoforézisnek nevezik azt az eljárást, amelynek során ampullakoncentrátumok hatóanyagát csempészik a bőr mélyrétegeibe, gyenge egyenáram segítségével. A kozmetikus ehhez két elektródát használ, amelyeket egyenletesen mozgat az arc felületén. Ennek az (egyébként az orvostudomány területéről származó) módszernek a működőképességét senki sem vonja kétségbe. Csak az a kérdés, hogy tudják-e a bőrsejtek az így hozzájuk eljuttatott hatóanyagokat hasznosítani.

A jeges pakolás tulajdonképpen hidegsokkhatáson alapuló kezelés, amit az ampulla vagy a pakolás felrakása előtt végeznek el. A kozmetikus jéghideg üveggolyóval simítja végig az egész arcbőrt. Az így serkentett keringés szerintük megkönnyíti a hatóanyagok felvételét.

Az iszappakolás, vagy más néven termopakolás egy bizonyos ideig valóban évekkel képes megfiatalítani az arcot. Vastag rétegben pépes állagú gyógyföldet kenünk az arcra, majd száradás után – mikor olyan száraz, mint egy gipszlenyomat – levesszük. Azáltal hat, hogy amíg az arcon van, teljesen elszigeteli a bőrt, és ezzel növeli a bőrt hőmérsékletét, a keringést és az anyagcserét.

Ennek segítségével könnyebben behatolhatnak és -elméletileg – jobban is hasznosulhatnak a kozmetikai hatóanyagok. Hogy ez mennyire igaz, az – mint sok más esetben is -, itt is kérdéses. Az iszappakolás spontán hatását elsősorban a bőr jobb vérkeringésével is lehet magyarázni.

1402
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

38798
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]