Miért érdemes kozmetikushoz mennünk?

1249
HOZZÁSZÓLÁS:

Körülbelül hat hetente akkor is érdemes a kozmetikai szalonba elmenni, ha semmi különös bőrproblémánk nincs. Az alapkezelés körülbelül egy óra hosszat tart, és a következőket tartalmazza: bőrdiagnosztika, mélytisztítás bőrradírral és a mitesszerek eltávolítása, masszázs és arcpakolás.  

Mire számíthatunk a kozmetikában?

A kozmetikai szalonban elvégzett első kezelés minden esetben a bőrdiagnosztikával kezdődik. Miután a bőrtípus az évek során változhat, nem árt, ha időnként újra diagnosztizáltatjuk. Végül is a szakszerű bőrtípus-meghatározástól függ, hogy a helyes ápolószereket válasszuk ki. Mindenekelőtt akkor fontos a diagnosztizálás, ha – függetlenül a típustól – megváltozik a bőr állapota.

Előfordulhat  ez átmenetileg betegség, erős stressz vagy drasztikus éghajlatváltozás esetében, és ilyenkor nem felelnek meg a megszokott szerek. A kozmetikus nagy teljesítményű fénymikroszkóp alatt vizsgálja meg a lesminkelt bőrt, így jól felismerhetók az egyenetlenségek és olyan elváltozások, mint az átlátszó hajszálerek, a pigmentfoltok, a zárt mitesszerek.

Fontos eszközként szolgál a tapintása is – ha jól képzett és tapasztalt -, amivel az elszarusodás mértékét, a bőr feszességét és rugalmasságát pontosan kitapinthatja és megítélheti. Végül, de nem utolsósorban fontos szempont a bőr feltérképezésénél a részletes megbeszélés, melynek során az ápolási, táplálkozási, illetve alvási szokásokról esik szó. Ennek alapján egy jó kozmetikus eléggé biztonságosan fel tudja mérni, hogy kozmetikailag mit kellene tenni, és esetleg milyen életmódbeli változtatásokra volna szükség.

A mélvtisztítás egy szuperbőrradírral nem csupán a bőr felső hámrétegét tisztítja meg, hanem a laza szarupikkelyeket és a fölösleges faggyút is eltávolítja. Először a bőr szarurétegét puhítja fel  gőzöléssel. A kozmetikusok többsége erre a célra a „Vapozon” nevű készüléket használja, amiben egy szelep meleg vízgőzt bocsát ki, ami az arcot egyenletesen éri. A gőzt egy enyhe adag ózonnal dúsítják.

Ez a forró nyári napokon rettegett gáz itt hasznos, mert fertőtleníti a bőrt, és csökkenti a gyulladásveszélyt az ezt követő mitesszereltávolítás során. A mintegy 5—10 percig tartó procedúra után maga a peeling, azaz a bőrradír következik. Bőrtípustól függően vagy dörzsölőkrémet használ a kozmetikus, vagy egy intenzívebb hatású enzimkészítményt, ami vegyi úton oldja az elszarusodott réteget.

Mindkettőt elektromos, gyorsan forgó kefe, az úgynevezett frimátor segítségével masszírozzák be a bőrbe. A kezelés után a bőr tényleg finomabb és simább egy kicsit meg vékonyabb is, s ezért azt lehet remélni, hogy az ampullák, a pakolások és a speciális krémek hatóanyaga könnyebben hatol be a mélyebb rétegekbe.

Az arcmasszázs sok nőnek az egész kozmetikai kezelés fénypontja. Teljesen igazuk is van. A jól kivitelezett masszázs ugyanis jótékony hatású. Élénkíti a keringést, és ellazítja az izmokat – nemcsak az arc izmait, hanem az egész testét. Az egyenletes masszírozó mozdulatok, a kéz melege, bizonyos idegpontokon alkalmazott lágy nyomás levezeti a stresszt.

Ez pedig a bőrszövetre is jó hatással van. A jó kozmetikus tehát nem mond le a klasszikus kézi masszírozásról még akkor sem, ha a szalon a legrafináltabb gépekkel van felszerelve.

1249
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

38798
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]