Jó tanácsok pattanások és akné kezeléséhez

1128
HOZZÁSZÓLÁS:

A kisebb pattanások általában maguktól meggyógyulnak, anélkül hogy valamit is kezdenénk velük. Az akné (gyakori bőrbetegség, melyet az eltömődő pórusok okoznak)  kezelésére pedig ma már rengeteg, igen hatékony módszer létezik. Akné esetén rögtön a kezdet kezdetén fordulj bőrgyógyászhoz, még mielőtt engednél a kísértéhelp_orvos_valaszol_rgbsnek, és egyesével kinyomogatnád őket, maradandó sebhelyeket okozva ezzel. A bőrgyógyászatokon egészen biztosan tudnak majd segíteni rajtad. A három lehetséges fő ok közül legalább az egyiket meg kell szüntetni ahhoz, hogy az orvosi kezelés hatékony legyen:

 • Vissza kell szorítani a fokozott faggyútermelést!a faggyúmirigyeket meg kell védeni a férfi nemi hormon túlzott befolyásától. Léteznek erre hatékony hormonkészítmények, de erős mellékhatásuk miatt csak a súlyos aknéval küszködő lányoknak javallott.
 • Kezelni kell a hámosodási zavarokat! Az eldugult pórusok oxigénellátásáról gondoskodnunk, kell, egyszerűbb esetek fennállásakor az A-vitamin- tartalmú savak bedörzsölése hatásos, a hámosodási zavarok is kezelhetőek így.
 • Le kell győzni a baktériumokat! Pl.: Az újabb, elainsav (olajsav) hatóanyagú gyógyszerek egyrészt elpusztítják, a baktériumokat, másrészt csökkentik a hámosodásban fellépő zavarokat azáltal, hogy szép lassan feloldják a kivezető nyílásokat eltorlaszoló faggyút. A legtöbb bőrgyógyász emellett kozmetikai kezelést is ajánl, mely során a bőrt kíméletesen kitisztítják és megszabadítják a külső hámrétegtől. Ezek a kezelések egyébként nemcsak szépítik a bőrünket, hanem a lelkünket is ápolják.
 • Amint észreveszünk egy kezdődő pattanást, a lehető leggyorsabban fertőtlenítsük le. A pattanásra kenjünk egy kevéske fogkrémet, a fogpaszta ugyanis fertőtleníti és kissé szárítja is azt. Persze sokkal hatékonyabbak a mindenféle nyugtató anyagokat és alkoholt tartalmazó speciális folyadékok és ecsetelők.
 • A pattanások és egyéb kiütések amilyen  hirtelen megjelennek, a legtöbbször ugyanazzal a lendülettel, minden különösebb nyom nélkül maguktól múlnak el. Persze e két esemény között igen sok szenvedést kell kiállnunk, legyünk türelmesek, és ne hagyjuk, hogy önbizalmunk, közérzetünk jelentős csorbát szenvedjen.
 • A szalicilsavas készítmények feloldják az elszarusodott réteget. A kéntartalmú “kencék” kapcsán tudni kell, hogy ugyan hatékonyan fertőtlenítenek, de nagyon szárítják a bőrt. A legjobb mégis, ha egyszerre csak egy készítményt használunk. Ne feledjük el azt se, hogy sokszor egyébként azért “rügyezik” ki a bőr, mert túlterheljük bőrünket a sok kísérletezéssel.
 • A pattanásos bőr kezelésére szolgáló színezett készítmények fertőtlenítik és egyben el is kendőzik a pattanást. A kompakt alapozók is nagy fedőhatással rendelkeznek. Egy kis púder, és már amennyire lehet el is rejtettük a pattanást a külvilág elől.
 • A pattanásokat ne erőltessük kinyomni , mert kis túlzással élve, életre szóló sebhelyeket szerezhetünk.
 • Gyakran hallani, hogy a pattanás és az akné fertőző. Ez egyáltalán nem igaz – Még csókolózással sem lehet elkapni.
  Egy másik előítélet az, hogy a pattanásos ember nem mosakszik eleget. Természetesen ez az állítás is hamis. Sőt, éppen ellenkezőleg, gyakran a legtisztább emberek lesznek hirtelen tele pattanásokkal.
1128
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23703
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]