Hogyan érdemes ápolni az aknés bőrt?

1353
HOZZÁSZÓLÁS:

Sokan túlzott jelentőséget tulajdonítanak a mosakodásnak akne esetén. A bőr fokozott zsírosodása miatt egyesek naponta többször is szappannal. meleg vízzel arcot mosnak, holott az arc bőrének zsírtalanítása az akne szempontjából közömbös.aknes_bor

A történések a faggyúmirigyben játszódnak le, tehát a bőrfelszínen lévő faggyú már nem játszik szerepet. Viszont a szappanokban lévő anyagok irritálhatják a szőrtüszők hámját, és ebből a szempontból kedvezőtlenül hatnak.

Az arcbőr zsírtalanítására alkoholos törlés a legalkalmasabb, de a papír zsebkendő is hatásos. Javaslat: a kímélőszappanos tisztítás után használjunk arctonikot.

Vannak zsíros, érzékeny bőrre ajánlott tonikok, amik tisztítják, összehúzzák a tágult pórusokat, hidratálják a kiszáradt bőrt. A komedókat távolítsuk el rendszeresen (lehetőleg kozmetikussal,) mert az eltömődött faggyúnyílások az elsődlegesek a gennyes csomók kialakulásában.

Napozás

Ezt egyesek igen kedvezőnek tartják, de az ultraibolya fénynek komedóképző hatása is van, vastagítja a szaruréteget. A napfény bőrkárosító hatása összegeződik, és a túlzásba vitt napozás okozta fényártalom tünetei nemcsak évtizedekkel később, hanem gyakran már igen korán megjelenhetnek.

Kisebb mértékben, de ugyanez vonatkozik a napjainkban közkedvelt mesterséges fényforrásokra, a szoláriumra is. Javaslat: ne erőltessük napozással a bőr barnaságát. Igaz, hogy a barna szín kissé elfedi a tüneteket, de túlzásba vitt napozás káros hatásai rontják a bőr egészségét

Kozmetikumok

Használatuk kompromisszumkészséget igényel. Orvosi szempontból az lenne az ideális, ha a beteg csak az előírt gyógyszereket alkalmazná. A beteg oldaláról viszont érthető, hogy a tüneteknek legalább egy részét kozmetikumokkal el akarja tüntetni.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az igényes kivitelű, jó minőségű, könnyen eltávolítható kozmetikumok használata megengedhető, viszont a színpadi festékekre emlékeztető, irritáló és nehezen eltávolítható készítmények kerülendók.

Javaslat: annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, enyhe sminkeléssel enyhítsük a látható bőrhibákat. Fontos azonban, hogy az éjszakai pihenésre gondosan távolítsuk el a sminket, tonikkal pótoljuk a vízveszteséget.

1353
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

38798
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]