Az akne vitaminos kezelésének 3 módja

1058
HOZZÁSZÓLÁS:

1.) E-vitamin és a szelénakne4

Az E-vitamin egyrészt fontos az akne kezelésében, másrészt pedig az A-vitamin megfelelő hasznosulásában. E-vitaminhiány esetén a vér A-vitamin szintje alacsony marad függetlenül attól, hogy szájon át vagy intravénásán mennyi az A-vitamin bevitel.

A vér A-vitamin szintje csak az E-vitamin szintjének visszaállításával jön helyre. Az E-vitamin a szelénnel való kölcsönhatás miatt is fontos.

A szelén egy fontos antioxidáns, ásványi nyomelem, ami a glutation-peroxidáz enzimben lép működésbe. Ez az enzim nagyon fontos a gyulladásos akne megelőzésében. Az aknés betegek glutationperoxidáz szintje jellemzően alacsony. Az E-vitaminnal és szelénnel történő kezelés után ennek az enzimnek a szintje nő, az akne jelentős mértékben visszahúzódik.

2.) Piridoxin

Azok a nők, akiknél az akne menstruáció előtt súlyosbodik, gyakran reagálnak a B6-vitaminra (piridoxin), megerősítve annak szteroidhormonok képződésében játszott szerepét. Patkányoknál a B6-vitaminhiány fokozza a tesztoszteron termelődését és a rá való érzékenységet.

3.) A pantoténsav

A pantoténsav fontos a zsírfeldolgozásban és nagy dózisban az akne kezelésében is segíthet. A pantoténsav jótékony hatását egy 100 aknés kiai bevonásával készült tanulmányban vizsgálták.

A vizsgált csoport 45 férfiből és 55 nőből állt, mindegyik 10 és 30 év közötti; 80%-uk 13 és 23 év közötti. A betegek 10 g pantoténsavat kaptak naponta, 4 adagra elosztva. Kaptak továbbá egy 20% pantoténsavat tartalmazó krémet is, amellyel naponta 4-szer, 6-szor be kellett kenniük az érintett területeket.

A kezelés elkezdése után egy-két nappal már észrevehető volt a faggyúkiválasztás mérséklődése. Egy-két héten belül az újabb aknés tünetek jelentkezése elmaradozott és a meglévő elváltozások kezdtek visszahúzódni.

Mellékhatások nem voltak tapasztalhatók.

1058
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23703
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]